pinnan alla, seminaari 12.10.2018

TALVIVAARAN/ TERRAFAMEN KAIVOKSEN MONIALAINEN TAITEELLINEN TUTKIMUS - SEMINAARI JA KESKUSTELUTILAISUUS

Kaivoksen toimintaan vaikuttamaan pyrkineet kansalaiset ovat pettyneet sekä poliittisiin päättäjiin, virkamiesten ja viranomaisten toimintaan, että mediaan. Eri alojen tutkijat ja asiantuntijat arvostelevat kaivoksen toimintaa, mutta onko heilläkään mahdollisuuksia vaikuttaa nykyisten taloudellista kasvua priorisoivien yhteiskuntarakenteiden puitteissa?

Onko tämä vasta esimakua siitä mitä voi tapahtua, kun globaali kilpailu rajallisista resursseista kiihtyy? Mitä voimme oppia siitä mitä on jo tapahtunut? Voimmeko olla osana muutosta kohti läpinäkyvämpää, oikeudenmukaisempaa ja keskustelevampaa päätöksentekoa, missä voidaan avoimemmin tarkastella kaivos ym. hankkeiden taloudellisia, ekologisia ja sosiaalisia vaikutuksia huomattavasti nykyistä pidemmällä aikavälillä ja arvottaa niitä tasavertaisemmin?

Keskustelua edeltäviä puheenvuoroja tulevat pitämään: Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Ympäristöoikeuden professori Kai Kokko (Helsingin Yliopisto), Ympäristömuutoksen professori Atte Korhola (Helsingin Yliopisto), Kalatalouden professori emeritus Hannu Lehtonen (Helsingin Yliopisto), Ympäristöbiokemisti FT Jari Natunen, kansalaisvaikuttamista Talvivaarassa tutkinut Julia Mali, sekä Stop Talvivaaran perustajajäsen Hannu Hyvönen. Keskustelua moderoi kuraattori Taru Elfving.

Seminaari järjestetään 12. lokakuuta 2018 Koneen Säätiön tiloissa Lauttasaaressa klo 9.00 – 15.30.

Tarkemmat tiedot, sekä ilmoittautuminen: mail@arjarenell.com

Pinnan alla, tiedotuskuva, suorakaide, Renell.jpg
Ohjelma, Pinnan alla seminaari.jpg